header

 
   

Edelsmeden - donderdagavond

Ambacht van het Edelsmeden. Zelf je eigen sieraden maken.

Dat kunt u leren bij de cursus edelsmeden. 

Deze cursus is geschikt voor zowel beginners als gevorderden. 
In het begin van de cursus werkt u eerst met onedele metalen zoals alpaca, messing en koper. 
U leert deze metalen te bewerken met speciaal gereedschap en creëert zo uw eigen eigentijdse sieraden zoals ringen, hangers, kettingen, broches. eigenlijk alle soorten sieraden die u maar wilt. 

Ook kunt U kleine objecten of gebruiksvoorwerpen maken. 

Als beginner gaan we eerst focussen op het gebruik van gereedschap. Ik geef u opdrachten die temaken hebben met bepaalde gereedschappen. Zo maakt u kennis met het bewerken en vervormen van de verschillende metalen en handigheid te krijgen met het gereedschap. Eenmaal wat verder laat ik u vrij in het ontwerp van het sieraad. U mag zelf helemaal verzinnen wat het wordt, maar ik let wel op de technieken die gebruikt moeten worden. Uiteraart begeleid ik u ook in het ontwerpproces van het sieraad.

Gevorderden gaan steeds dieper in de techniek van het goudsmeden. Het zetten van stenen en het maken van zetkasten is een goed voorbeeld. Gevorderden zijn volledig vrij het uiterlijk van hun sieraden te bepalen en met welke materialen ze gaan werken. Ook kunnen ze zich gaan verdiepen in bepaalde technieken als ze dat willen.

 

Heeft u interesse, dan kunt u ook een lesje meekijken en meedoen.

 

Later in het seizoen 'inspringen' is altijd mogelijk mits er nog plaats is op de cursus. 

 

Donderdag: 19.30 – 21.30 uur 


Docent:
  Noud van Kaam

 

Start: Ieder jaar van september tot en met juni. Totaal van 35 lessen

Cursusprijs per jaar: € 375,00 

Heeft u vragen over deze cursus?

Mail de docent dan even; Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.">

Bellen of appen kan ook naar; 06-25566287

Terug naar de aanbodpagina...


Inschrijfformulier

Om in te schrijven kunt u contact opnemen met de docent : Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 
 
contact algemene-voorwaarden disclaimer nieuwsbrief

facebook twitter