header

 
   

ambachtelijk meubelmaken beginnerscursus

Hout is een prachtig materiaal.

Het spreekt tot de verbeelding en is goed te bewerken. Het is een geliefd materiaal bij kunstenaars, meubelmakers en ontwerpers.

In deze cursus leer je de basisbeginselen van het werken met massief hout en plaatmateriaal. Je gaat meteen aan de slag en leert al doende de soms weerbarstige eigenschappen van deze materialen kennen. Verder maak je kennis met een aantal veelgebruikte houtsoorten en constructies, zoals de pen-gatverbinding en de zwaluwstaart.DSC06466TN  DSC06470TN  P6250161TN

Je maakt verschillende werkstukken, bijvoorbeeld een klein meubeltje, een puzzel, een hamer en andere gereedschappen en die je later in de cursus zeer goed van pas komen. Naast de vaste werkstukken is het ook mogelijk om aan een eigen project te werken.

Je leert werken met de basisgereedschappen van de ambachtelijk meubelmaker, zoals de schaaf, beitel en zaag en natuurlijk hoe je deze gereedschappen slijpt. Scherp gereedschap is namelijk een absolute voorwaarde voor mooi werk. Daarnaast leer je werken met eenvoudige electrische handgereedschappen, die je misschien wel in de schuur hebt staan, maar waar veel meer mee mogelijk is als je de fijne kneepjes van het vak kent. Ook houtdraaien behoort tot de mogelijkheden.

De nieuwe cursuslocatie voor de meubelcursussen is Plantagebaan 143, Wouwse Plantage, 7 autominuten rijden vanaf de afslag Roosendaal centrum.

 

docent: Erik van Doorne 

 

 

avondcursus:     

 

12 lessen van 2,5 uur woensdagavond van 19.30 tot 22.00  startdatum: 18 maart 2020 nog één plaats beschikbaar, startdatum volgende cursus is woensdag 9 september 2020

12 lessen van 2,5 uur donderdagavond van 19.30 tot 22.00  startdatum: 19 maart 2020, nog één plaats beschikbaar, startdatum volgende cursus is donderdag 10 september 2020

 

 

 

 

 

Prijs: € 320,00 exclusief materiaalkosten (ongeveer €10,00 tot €25,00, afhankelijk van de verbruikte materialen) 

 

Als je al ervaring hebt met meubelmaken/ houtbewerking is het ook mogelijk om voor een kortere periode gebruik te maken van mijn werkplaats. Kijk ook eens bij mijn vervolgcursus voor meer informatie.

Heeft u vragen over de cursus? Neem dan even contact met me op via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

 

Erik van Doorne is ook te vinden op www.meubelmaker-info.nl  

 

 

 

INSCHRIJFFOMULIER

Om in te schrijven kunt u contact opnemen met de docent : Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 
 
contact algemene-voorwaarden disclaimer nieuwsbrief

facebook twitter