Ambachtelijk meubelmaken beginnerscursus

Hout is een prachtig materiaal. Het spreekt tot de verbeelding en is goed te bewerken. Het is een geliefd materiaal bij kunstenaars, meubelmakers en ontwerpers.

In deze cursus leer je de basisbeginselen van het werken met massief hout en plaatmateriaal. Je gaat meteen aan de slag en leert al doende de soms weerbarstige eigenschappen van deze materialen kennen. Verder maak je kennis met een aantal veelgebruikte houtsoorten en constructies, zoals de pen-gatverbinding en de zwaluwstaart.
Je maakt verschillende werkstukken, bijvoorbeeld een klein meubeltje, een puzzel, een hamer en andere gereedschappen en die je later in de cursus zeer goed van pas komen. Naast de vaste werkstukken is het ook mogelijk om aan een eigen project te werken.

Je leert werken met de basisgereedschappen van de ambachtelijk meubelmaker, zoals de schaaf, beitel en zaag en natuurlijk hoe je deze gereedschappen slijpt. Scherp gereedschap is namelijk een absolute voorwaarde voor mooi werk. Daarnaast leer je werken met eenvoudige electrische handgereedschappen, die je misschien wel in de schuur hebt staan, maar waar veel meer mee mogelijk is als je de fijne kneepjes van het vak kent. Ook houtdraaien behoort tot de mogelijkheden.

De nieuwe cursuslocatie voor de meubelcursussen is Plantagebaan 143, Wouwse Plantage,
7 autominuten rijden vanaf de afslag Roosendaal centrum.

Docent: Erik van Doorne    

12 lessen van 2,5 uur woensdagavond van 19.30 tot 22.00  startdatum: 6 januari 2021, startdata volgende cursussen: 31 maart en 8 september 2021

12 lessen van 2,5 uur donderdagavond van 19.30 tot 22.00  startdatum: 7 januari 2021, startdata volgende cursussen:  1 april en 9 september 2021

Prijs: € 390,00 exclusief materiaalkosten (ongeveer €10,00 tot €25,00, afhankelijk van de verbruikte materialen)

Heeft u vragen over de cursus? Neem dan even contact met me op via e.vandoorne@ziggo.nl

 

Erik van Doorne is ook te vinden op www.meubelmaker-info.nl

Om in te schrijven kunt u contact opnemen met de docent: e.vandoorne@ziggo.nl

Inschrijfformulier