Ambachtelijk meubelmaken vervolgcursus

Hout is een prachtig materiaal. Het spreekt tot de verbeelding en is goed te bewerken. Het is een geliefd materiaal bij kunstenaars, meubelmakers en ontwerpers.

In de vervolgcursus meubelmaken ga je aan de slag met machines. Je leert werken met de cirkelzaag, de freesmachine, vlakbank, vandiktebank, en schuurmachine. Je maakt zelf je hout op maat, maakt verbindingen en werkt alles wat je maakt perfect af. Daarnaast kun je je verder te verdiepen in allerlei ambachtelijke technieken. Ook houtdraaien behoort tot de mogelijkheden.

Je maakt verschillende werkstukken. Je kunt kiezen voor de vaste werkstukken, zoals een houten tafeltje en een nachtkastje, maar je kunt deze werkstukken met wat creativiteit ook een eigen draai geven.

De cursus is geschikt voor mensen die de introductiecursus meubelmaken hebben gevolgd, maar is ook een aanrader voor voor diegenen die al wat ervaring hebben met meubelmaken of houtbewerking en hun repertoire willen uitbreiden. Meubelmaken is namelijk één grote trukendoos: met wat handigheidjes kun je met eenvoudige gereedschappen prachtige meubels en verbindingen maken.

Docent: Erik van Doorne    

 

12 lessen van 2,5 uur woensdagavond van 19.30 tot 22.00

startdatum: 5 oktober 2022

Volgende cursus start op woensdag 25 januari 2023

 

12 lessen van 2,5 uur donderdagavond van 19.30 tot 22.00  

startdatum: 6 oktober 2022                 

Volgende cursus start op donderdag 26 januari 2023

 

Prijs: €390,00, exclusief materiaalkosten.

 

Heeft u vragen over de cursus? Neem dan even contact met me op via e.vandoorne@ziggo.nl

 

Erik van Doorne is ook te vinden op www.meubelmaker-info.nl

Om in te schrijven kunt u contact opnemen met de docent: e.vandoorne@ziggo.nl

Inschrijfformulier