Agnes Hendriks

Mijn naam is Agnes Hendriks en ik ben werkzaam op onder andere de School voor de Kunsten als docent.

Kunst in vele uitingsvormen en hiermee actief bezig zijn, is hetgeen mij enthousiast maakt en inspireert. Om dit enthousiasme door te kunnen geven aan anderen of het mogen meekijken/meedenken in een creatief proces zie ik als een voorrecht en is iets waar ik enorm van geniet. Tijdens mijn cursussen gaat het om het ontdekken van de eigen beeldtaal en ‘handschrift’. Het jezelf kunnen uiten in een of meerder materialen en technieken, op eigen tempo en niveau aan de hand van een opdracht. Iedere cursist krijgt individuele begeleiding in zijn of haar proces. Plezier hebben, leren en genieten vind ik van groot belang!

Over mijzelf: Op 18 jarige leeftijd wilde ik gaan starten op de kunstacademie te Tilburg. Na een aantal gesprekken en testen, kwam ik erachter dat ik het werken met mensen wilde combineren met de kunst. Ik ben gaan studeren op de Hogeschool Utrecht te Amersfoort en heb de opleiding tot Creatief Therapeut Beeldend Vormen gedaan. Na enkele jaren als creatief therapeut werkzaam te zijn geweest binnen de psychiatrie en de longrevalidatie, ben ik gaan werken in de jeugdhulpverlening te Rotterdam. Hier heb ik trainingen gegeven en meerdere lessen aangeboden aan de groepen, zoals tekenen/schilderen, drama, sociale vaardigheden en handvaardigheid.

Het werken en vooral het lesgeven binnen de jeugdhulpverlening heb ik elf jaar lang met veel plezier en enthousiasme gedaan. In de tussentijd heb ik ook mijn liefde voor de kunstgeschiedenis weer opgepakt en ruim een jaar lang lessen hierin gevolgd.

Uiteindelijk won mijn enthousiasme in het lesgeven en ben ik gaan werken op het Luzac College te Rotterdam. Hier heb ik binnen de eindexamenklassen HAVO, Atheneum en Gymnasium (hulp)lessen tekenen aangeboden. Dit hield in praktijklessen tekenen/schilderen, kunstgeschiedenis en kunstbeschouwing.

In 2010 ben ik begonnen op de Willem de Kooning Academie te Rotterdam en ben de deeltijd opleiding eerste graads docent Beeldende Kunst en Vormgeving gaan volgen.

Zelf teken, schilder en fotografeer ik. Ik heb een eenmansbedrijf gericht op doceren, trainingen/coaching en aanbieden van verschillende cursussen op creatief gebied.