Anton Watzeels

Bezig zijn met beeldende kunst is stoeien met ideeën, experimenteren met materialen en technieken, je laten inspireren door anderen, maken wat je zelf mooi vindt. Dit is een continu proces. Eenmaal gegrepen, laat het je niet meer los.

Ik vind het heerlijk om cursisten in dit proces te begeleiden en hun verwondering te zien als een vormeloos stuk klei plotseling gaat leven of een brok mergel een prachtig beeld wordt. Dat cursisten verbaasd zijn over hun eigen kunnen, maar ook het inzicht krijgen dat “experimenten” kunnen leiden tot nieuwe ideeën en verrassende resultaten.

In 1990 ben ik afgestudeerd aan de Academie voor Beeldende Vorming in Tilburg, richting ruimtelijk vormen, keramiek en fotografie en film. Ik woon en werk nog steeds in Tilburg. Als beeldend kunstenaar maak ik vaak beelden in en met het landschap. Een gedeelte van mijn projecten vindt plaats onder de noemer “Het instituut voor zwakke plantjes”. Daarnaast maak ik deel uit van het kunstenaarscollectief “Lokatief”. Wij realiseren kunsttoepassingen die daadwerkelijk gebruikt mogen worden: www.lokatief.nl. Sinds 1991 ben ik werkzaam als docent op diverse Centra voor de Kunsten. Momenteel werk ik ook bij het Centrum voor de Kunsten in Roosendaal, Bergen op Zoom en Breda. Ik geef ruimtelijk vormen, tekenen/schilderen en fotografie aan jeugd- en jongerenateliers en aan volwassenen. In Roosendaal ontwikkel en coördineer ik in mijn functie van seniordocent ook workshops en projecten voor het onderwijs en musea. Sporten (hardlopen, zwemmen en fietsen), (berg-) wandelen en stedentrips zorgen voor de ontspanning en inspiratie.