Christian Godschalk

Christian Godschalk

Mijn naam is Christian Godschalk. Ik ben afgestudeerd aan de kunstacademie van Antwerpen en werk als freelance grafisch vormgever. Sinds een aantal jaar werk ik op het centrum voor de kunsten in Roosendaal als multimedia docent. Ook op de School voor de Kunsten geef ik o.a. cursussen digitale fotografie, webdesign, fotobewerken voor gevorderden, creatief omgaan met social media, animatiefilms en videobewerking. Daarnaast werk ik ook bij diverse andere centra voor de kunsten in Nederland en België. Ook geef ik workshops voor stichting Cinekid in Amsterdam. Daarnaast ben ik actief bezig met social media. In 2010 heb ik een lerarenopleiding gevolgd om in het kunstonderwijs les te mogen geven. Op deze manier kan ik makkelijker mijn kennis aan anderen over te dragen.

Ik vind het heerlijk om mensen te leren hun creativiteit digitaal uit te drukken. Mensen associëren creativiteit en kunst vaak met traditionele media zoals tekenen, schilderen, beeldhouwen, enz. Maar het digitale tijdperk heeft ons ook veel nieuwe mogelijkheden gebracht. Daarom wil ik mensen helpen om zich creatief te ontwikkelen met de nieuwe media. De computer is geen bedreiging voor de klassieke kunsttechnieken. Het is een aanvulling daarop.