Henk Watzeels

Mag ik me voorstellen?

Ik ben Henk Watzeels en als docent tekenen en schilderen verbonden aan de Centra voor de Kunsten in Roosendaal en Bergen op Zoom.

Na mijn opleiding aan de Academie voor Beeldende Vorming in Tilburg was ik werkzaam als zelfstandig kunstenaar en had een bevoegdheid om les te geven.

Het werken op een centrum voor de kunsten paste bij mijn ideeën over lesgeven.
Vandaar mijn geluk dat ik gevraagd werd door het Centrum voor de Kunsten in Roosendaal.

Hier trof en tref ik zowel gemotiveerde cursisten als gemotiveerde collega’s. Het eerste is belangrijk omdat ik mijn enthousiasme voor het vak uitstekend bij hen kwijt kan. Het tweede, de collega’s, zijn belangrijk omdat ik nu en in het verleden veel met hen over de ontwikkelingen van het vak heb kunnen praten.

In mijn cursussen wil ik iedereen wegwijs maken in de beeldtaal.
Dit gebeurt aan de hand van opdrachten die door iedere cursist op een eigen manier en op een eigen niveau uitgewerkt kunnen worden.
Daarnaast zijn er lessen, waarbij er aan de hand van beeldmateriaal, waaronder kunstwerken, inzicht gegeven wordt in onderdelen van de beeldtaal.
Ook werken cursisten vaak aan eigen ideeën, waarbij het mijn rol is hen te begeleiden om die op een eigen wijze te verbeelden.

Het creëren van mogelijkheden waarbij jeugd en jongeren in aanraking komen met echte kunst en daar meer over leren is een ander onderdeel van mijn taak op het Centrum voor de Kunsten. Daarbij hoort ook het organiseren van workshops, gegeven door professionals, vaak collega’s. Hierbij wordt ik uitstekend geholpen door ondersteunend personeel.

Dit alles is mogelijk in een mooi gebouw dat bij uitstek geschikt is voor het geven van beeldende cursussen.
Daarom hoop ik dat we hier nog lang zo kunnen blijven werken.