Laura van der Burgt

Hoi! Ik ben Laura van der Burgt en geïnteresseerd in alles wat met fotografie te maken heeft. Ik heb een opleiding afgerond aan de fotovakschool voor onder andere portret- en bedrijfsfotografie. Ik vind het een uitdaging om met één of enkele beelden de aandacht van de kijker te vangen en deze vast te houden. Dit probeer ik vooral door te spelen met licht en kleur. Ik creëer graag authentieke beelden die op het netvlies blijven hangen.

Op School voor de Kunsten geef ik o.a. cursussen smartphone-fotografie gericht op het beter leren fotograferen met je smartphone. De smartphone is misschien wel ons kostbaarste accessoire geworden in de afgelopen 5 jaar. Het meest van de tijd hebben we hem in onze zak, tas of hand. Dat je er ook geweldige foto’s mee kunt maken is niet bij iedereen bekend. Ik deel graag mijn kennis en passie voor fotografie door je stap voor stap te leren betere composities te maken met je digitale camera. Er wordt veel aandacht besteed aan visual storytelling om onderwerpen in de foto sterker in beeld te zetten. De nadruk ligt op creativiteit en dat je juist met een smartphone bijzondere foto’s kunt maken.

Naast het geven van workshops en cursussen ben ik werkzaam als fotograaf voor ondernemers en kleinbedrijf. Ik ben gespecialiseerd in het maken van bedrijfsrapportage waar visual storytelling belangrijk is om de kern van je bedrijf en missie te verbeelden. In mijn vrije tijd blog ik over fotografie voor Photofacts en ben liefhebber van natuurfotografie.  Ter ontspanning ben ik vaak met mijn camera in de natuur, altijd op zoek naar mooi licht. Ik vind het sowieso heerlijk om me te verliezen in de pracht van de natuur. Natuur die ik heb leren waarderen door de lens van mijn camera. Alleen daarom al houd ik van fotografie.

Info over de cursus smartphone fotografie.