Peggy Bus-De Kort

“Werken met glas is als spelen met licht”.

Tijdens mijn opleiding tot het ambacht Glazenier aan de Academie voor Beeldende Kunsten te Antwerpen, werd er veel aandacht besteed aan het maken van creaties door het combineren van oude en nieuwe technieken, met als inspiratiebron oude en jonge meesters. Dat was en is een rijke voedingsbodem voor veel inspiratie.

Tijdens mijn workshops merk ik dat men zich volledig los kan maken van de dagelijkse besognes het zoiets als- jezelf-een –cadeautje- geven. Met als bonus: je leert een nieuw ambacht en neemt ook nog wat moois mee naar huis, waarvan je omgeving zegt: “jeetje heb jij dat gemaakt, WOW!”
Het geeft mij veel voldoening: mensen te kunnen inspireren en blij te maken.

Ik geef workshops in diverse technieken: glas in lood, Tiffany (folie techniek), zandstralen, glasfusing (versmelten van glas), mozaïek en brandschilderen. Hier op de school voor de kunsten ga ik beginnen met het geven van glas in lood workshops en Tiffany.

Ook werk ik in opdracht, waarbij we een inventarisatie gesprek voeren over de wensen en de vele mogelijkheden die glas kan bieden. Zo kan je bv de as van een dierbare overledene verwerken in een herinneringsobject, wat troost kan bieden. Of het maken van een glasobject c.q. creatie voor een feestelijke gebeurtenis als een geboorte, huwelijk of jubilea.

Glas is een bijzonder bijna levend materiaal, dat een ongekende rijkdom aan kleuren en vormen geeft.

Op elk moment van de dag is lichtinval anders en daardoor ook het glaswerk, dat zorgt voor de betovering.

Neem eens een kijkje op mijn website en laat u inspireren!
www.glasatelierpeggybus.com

Peggy Bus-de Kort
Beeldend Kunstenaar
Glazenier pbusdekort@gmail.com