Edelsmeden – donderdagavond

De ambacht van het Edelsmeden. Zelf je eigen sieraden maken.

Dat kunt u leren bij de cursus edelsmeden. 

Deze cursus is geschikt voor zowel beginners als gevorderden. 
In het begin van de cursus werkt u eerst met onedele metalen zoals alpaca, messing en koper. 
U leert deze metalen te bewerken met speciaal gereedschap en creëert zo uw eigen eigentijdse sieraden zoals ringen, hangers, kettingen, broches. eigenlijk alle soorten sieraden die u maar wilt. Ook kunt U kleine objecten of gebruiksvoorwerpen maken. 

Als beginner gaan we eerst focussen op het gebruik van gereedschap. Ik geef u opdrachten die te maken hebben met bepaalde gereedschappen. Zo maakt u kennis met het bewerken en vervormen van de verschillende metalen en handigheid te krijgen met het gereedschap. Eenmaal wat verder laat ik u vrij in het ontwerp van het sieraad. U mag zelf helemaal verzinnen wat het wordt, maar ik let wel op de technieken die gebruikt moeten worden. Uiteraard begeleid ik u ook in het ontwerpproces van het sieraad.

Gevorderden gaan steeds dieper in de techniek van het goudsmeden. Het zetten van stenen en het maken van zetkasten is een goed voorbeeld. Gevorderden zijn volledig vrij het uiterlijk van hun sieraden te bepalen en met welke materialen ze gaan werken. Ook kunnen ze zich gaan verdiepen in bepaalde technieken als ze dat willen.

Heeft u interesse?

Dan kunt u een e-mail sturen naar nvkgoudsmederij@gmail.com of bellen/appen naar 06-25566287

Later in het seizoen ‘inspringen’ is altijd mogelijk mits er nog plaats is op de cursus. 
Ook door de huidige corona-situatie, is er op dit moment een maximaal aantal cursisten per klas. Het kan zijn dat u pas later kan beginnen. Misschien pas nadat de maatregelen worden opgeheven. In dat geval alvast heel erg bedankt voor uw geduld. 

Donderdag: 19.30 – 21.30 uur 

Docent:  Noud van Kaam

 

Inschrijfformulier

CAPTCHA afbeelding

Dit helpt spam te voorkomen, dank U.