Glas in Lood cursus

Glas in lood trekt de aandacht.
Vooral als er licht in het spel is. Het licht speelt met kleur, structuur en vormen van het paneel. Door gekleurde stukken glas in een patroon te plaatsen, maak je je eigen licht-verhaal.
Bij deze cursus leer je alle facetten die horen bij dit stoere ambacht. Van het maken van je eigen ontwerp naar glas snijden, in het lood zetten, solderen, kitten en bewonderen.
Nog nooit gedaan? dan begin je altijd met het onderstaand paneel met rechte lijnen (beginners 1). Wil je hierna meer leren, dan ga je aan de slag met het bloemmotief (beginners 2). Na deze 2 panelen kan je met je eigen ontwerpen beginnen.

De cursus is verdeelt in 3 niveau’s:

 

– Beginners 1: Je maakt een paneel met rechte lijnen van 35 bij 50 cm. Het ontwerp is van mijn hand. Je mag kiezen uit 2 voorbeelden en kleuren voor de details.

 

– Beginners 2: Je maakt een paneel met een bloem, door mij ontworpen. Nu ga je werken met gebogen lijnen. Je kiest je achtergrond en de kleur van je bloem.

 

– Gevorderden: Na de 2 beginnerscursussen kan je aan de slag met je eigen ontwerp. Je maakt gebruik van het gereedschap en ik kijk met je mee als je dat wilt.

 

Wanneer?
Op woensdagochtend van 9.30 tot 11.30 uur
of woensdagavond van 19.30 tot 21.30 uur.

Hoeveel?
Voor 10 lessen van 2 uur: €195,- exclusief materiaal, inclusief BTW.
Materiaalkosten voor beginners is €30,- per paneel.
De groep cursisten zijn met maximaal 6 personen per dagdeel.

Wil je inschrijven of misschien heb je vragen, stuur me een berichtje via info@dianawalravens.nl
Bij deze cursus is het niet mogelijk een gratis proefles te volgen.