Kijk naar Kunst / Kunstgeschiedenis (cursus)

Altijd al willen weten waar Vincent van Gogh door geïnspireerd was of wat bepaalde voorwerpen in een schilderij betekenen? Waarom gingen schilders buiten schilderen en hoe zit het met emoties van de kunstenaar of toeschouwer?  Waarom vind ik het een interessant en het andere lelijk? Hoe zit het nu met al die verschillende stromingen? 
 
 
 
 
 
Woensdag 22 September 2021 start de cursus kunstgeschiedenis en kijken naar kunst wederom. Deze cursus bestaat uit een reeks van 15 lessen en is bedoeld voor beginnende kunstliefhebbers en/of creatieve mensen die wat meer verdieping zoeken in de geschiedenis en inhoud van de kunst.
 
 
 
 
 

Er zal veel aandacht besteed worden aan hoe er eigenlijk naar kunst wordt gekeken. Waar zoek je naar wanneer je voor een schilderij staat, waar heeft een kunstenaar bewust voor gekozen en hoe herken ik dit, wat zijn de diepere betekenissen die ik terug kan vinden binnen een kunstwerk? Aan dit soort vragen zal aandacht worden besteed en uitgelegd worden aan de hand van duidelijke voorbeelden. Hiernaast is de interactie binnen de groep ook een belangrijk gegeven, wat is eigenlijk uw eigen mening en wat ziet u?

 
 
 
 
ONDERWERPEN: symboliek binnen de kunst, afstand en nabijheid binnen de kunst, Vincent van Gogh, (post)Impressionisme, portretten etc.
 
 
 
 
 
Startdatum:      woensdag 22 september 2021
Cursusdagen:  woensdagochtend: 10:00 uur tot 12:00 uur
Kosten:             € 240,00 voor 15 lessen a twee uur, inclusief alle lessen digitaal toegezonden
Docent:             Agnes Hendriks

Voor vragen kunt u contact opnemen met de docent Agnes Hendriks: kunsttof@gmail.com

 

Inschrijfformulier

CAPTCHA afbeelding

Dit helpt spam te voorkomen, dank U.