Kijken naar Kunst/Kunstgeschiedenis (cursus)

Altijd al willen weten waar Vincent van Gogh door geïnspireerd was of waarom Michelangelo zo belangrijk is geweest en of de schilderijen van Picasso nu echt zo baanbrekend waren en waarom bedacht Mondriaan nu die vlakken en lijnen? Waar moet ikzelf eigenlijk naar kijken en wat vind ikzelf interessant of lelijk en waarom?
02 September start de cursus kunstgeschiedenis en kijken naar kunst wederom. Deze cursus bestaat uit een reeks van 10 lessen en is bedoeld voor beginnende kunstliefhebbers en/of creatieve mensen die wat meer verdieping zoeken in de geschiedenis en inhoud van de kunst. Na de reeks van 10 lessen zal er wederom een reeks van 10 lessen gestart gaan worden etc.
Er zal veel aandacht besteed worden aan hoe er eigenlijk naar kunst wordt gekeken. Waar zoek je naar wanneer je voor een schilderij staat, waar heeft een kunstenaar bewust voor gekozen en hoe herken ik dit, wat zijn de diepere betekenissen die ik terug kan vinden binnen een kunstwerk? Aan dit soort vragen zal aandacht worden besteed en uitgelegd worden aan de hand van duidelijke voorbeelden. Hiernaast is de interactie binnen de groep ook een belangrijk gegeven, wat is eigenlijk uw eigen mening en wat ziet u? Er zullen ook kleine opdrachten gegeven worden ter verduidelijking van sommige onderwerpen!


Startdatum:      woensdag 02 september 2020

Cursusdagen:    woensdagochtend: 09:30 uur tot 11:30 uur 
                           woensdagmiddag: 12:00 uur tot 14:00 uur 
Kosten:              € 165,00 voor 10 lessen a twee uur, inclusief lessen digitaal toegezonden
Docent:             Agnes Hendriks

Voor vragen kunt u contact opnemen met de docent Agnes Hendriks: kunsttof@gmail.com

 

Inschrijfformulier