Thuiscursus Verhalen Schrijven

Deze cursus voor beginners en gevorderden bestaat uit 4 blokken van 5 lessen.

Je kunt zelf kiezen welk(e) blok of blokken jij wilt volgen. De volgorde maakt hierin niet uit.

Wil jij kennismaken met verschillende stijlen, meer weten over plot en personages, leren hoe je bijvoorbeeld een sprookje of toneelstuk schrijft of je bekwamen in het schrijven van columns?

Doe dan nu VANUIT HUIS mee, breid je kennis uit en ontwikkel je schrijftalent!

 

Een toelichting op de thema’s:

Blok 1. Thema stijloefeningen: leer wat de kenmerken zijn van verschillende stijlen en hoe je die toepast in een verhaal.

Blok 2. Thema’s plot en personage: leer hoe je een goed plot bedenkt en opzet en hoe je sterke personages neerzet. Niet alleen leerzaam voor mensen die een boek willen schrijven, maar ook voor het schrijven van korte verhalen.

Blok 3. Thema genres: wat maakt een sprookje eigenlijk een sprookje? En welke elementen zitten er in een toneelstuk? In dit blok worden de kenmerken besproken van 5 verschillende genres. Natuurlijk ga je ze ook allemaal zelf proberen.

Blok 4. Thema columns: tegenwoordig zie je overal columns voorbij komen. Maar wat zijn columns eigenlijk en welke soorten zijn er? Leer in 5 lessen verschillende columns schrijven en krijg tips om je werk te verbeteren.

De minimum leeftijd voor deelname is 16 jaar. Betaling geschiedt vooraf.

Docent: Tamara Geraeds

Cursusprijs per blok: € 150,- inclusief BTW

Alle blokken: € 575,- inclusief BTW

Info en inschrijvingen via: tamarageraeds@home.nl

 

Werkwijze thuiscursus

 

*Je ontvangt de 1e les na betaling van het volledige bedrag (de factuur wordt per mail verzonden).

*Je hebt een jaar de tijd om een blok af te ronden (normaal tempo is 1 les per week).

*Teruggave van betaling is niet mogelijk.

*In de lessen, die je per mail in PDF-formaat ontvangt, staat alle uitleg die je nodig hebt om de opdrachten te voltooien. Alle opdrachten zijn dikgedrukt. Als er toch iets niet duidelijk is, kan je de docent altijd mailen.

*Zodra je de feedback op het huiswerk hebt ontvangen, krijg je de volgende les toegestuurd.

*Huiswerk dient per mail en uitgetikt te worden ingediend. Wil of kan je het niet uittikken, dan kan je ook geschreven tekst mailen (inscannen of een foto maken). Zorg er in dat geval voor dat alle tekst goed leesbaar is. Is het dat niet, dan kan de docent het huiswerk niet beoordelen.

De docent zal altijd zo snel mogelijk feedback terugmailen (ga uit van maximaal 2 dagen – uitgezonderd weekenden – afhankelijk van de opdracht). Mocht er een vakantie van de docent in je cursus vallen, dan laten we dat van tevoren weten.

*Docent Tamara Geraeds heeft behalve als docent creatief schrijven ook jarenlange ervaring als hoofdredacteur bij verschillende uitgeverijen.

 

Inschrijfformulier